Wiosenna zupa krem
Hej! 🙂
Dzisiaj przychodzimy do Was z pomysłem na pomidorową zupę krem. Jest bardzo łatwa do zrobienia i nie zabiera dużo czasu. Jesteśmy pewni, że każdy niejadek się na nią skusi. 🙂
Składniki:
- 3 puszki pomidorów w sosie własnym
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany
- sól i pieprz
- łyżka oliwy z oliwek
- 1 kostka rosołowa lub wołowa
- suszona bazylia
- 1 mała cebula
- mała łyżka cukru
Krok #1
Do garnka wlej 200 ml wody, doprowadź do wrzenia, a następnie rozpuść w niej kostkę rosołową. Garnek zdejmij z ognia.
Krok #2
Obraną cebulę zeszklij na patelni razem z pokrojonym drobno czosnkiem. Wrzuć wszystko do garnka z wodą i kostką rosołową.
Krok #3
Pomidory z puszki pokrój i wlej razem z sosem na rozgrzaną patelnię. Smaż około 10 minut ciągle mieszając.
Krok #4
Podsmażone pomidory wlej do garnka z przygotowanym wcześniej rosołem, wszystko razem zagotuj, dodaj sól, pieprz i szczyptę bazylii do smaku. Następnie zdejmij z ognia, dodaj cukier i dokładnie zmiksuj blenderem.
Gotowe! Mamy pyszny krem pomidorowy! Podawaj go z natką pietruszki, możesz również dodać grzanki z chleba lub bułki. Całość posyp startym drobno serem 🙂 .
Smacznego!
Kubek: MyGiftDna